Creative Sustainability Week 2024
A program dedicated to promoting sustainable art and design, created by Galeria Galateca, curated by Andreea Sandu and Anca Boeriu. Sabinne has been once more selected to participate in this national project with two projects: ”Leftover Heart” , exhibited in Timisoara, at Miklosi Museum and
”Nelumbo Nucifera”, included in the exhibition at the Darver House in Oradea, along with the works of other top contemporary Romanian artists.
CSWeek.Ediția #III_Oradea
bijuterie contemporană sustenabilă
Lasă-ți amprenta asupra viitorului !
11 octombrie - 11 noiembrie 2024
Contemporia, Ioana Deak, Sabina Georgescu, Ana Maria Ilie, Ana Lupu Dobraș, Katerini, Maria Paltin, Diana Pantea, Mihaela Pop, Alexe Popescu, Diana Vasilescu
Curatori: Alin Mihon și Andreea Sandu
Expoziția de bijuterie contemporană sustenabilă este organizată împreună cu Oradea Heritage, ca parte din evenimentele cultural-educative dedicate sustenabilității în cadrul celei de a treia ediții naționale a Săptămânii Sustenabilității Creative – CSWeek. Piesele sunt create de unii dintre cei mai relevanți designeri și apreciate branduri din România, Katerini, Maria Paltin, Ana Maria Ilie, Diana Pantea, Ioana Deak, Sabina Georgescu (Sabinne), Contemporia, Diana Vasilescu, Mihaela Pop și Ana Lupu Dobraș și sunt atent curatoriate pentru a răspunde la tema întregului proiect, respectiv impactul individual asupra mediului și a comunității, conjugată cu Find the flamingo, conceptul curatorial propus special pentru Oradea care celebrează diversitatea orașului. Fiecare dintre cele unsprezece lucrări sau ansamblu de lucrări sunt create în diverse tehnici sustenabile, reliefând atât forme eterogene de manifestare artistică cât și concepte-manifest. Privitorul este invitat să descopere bijuteriile unicat de autor realizate din materiale reciclate precum plasticul, cartonul sau materialul textil, sau prin utilizarea ceramicii, pielii sau a altor materialele naturale și a unor metode inedite precum origami.
“Cu mottoul Lasă-ți amprenta asupra viitorului!, propunem ca temă centrală anul acesta Omul, modul de acțiune și asumare în dezvoltarea de soluții creative și impactul pe care activitățile culturale și platformele inovator-creative îl au asupra comunităților, mediului și mentalităților, cultura fiind al patrulea pilon al sustenabilității.”
Expoziția face parte din traseul curatorial de artă contemporană propus de Galeria Galateca pentru FestiFall, denumit Find the Flamingo și are ca bază conceptuală redefinirea relației între locuitori și oraș, pornind de la armonia, echilibrul și simbolistica Flamingo-ului, ce este asociat cu renașterea și eleganța.
"Proiectul curatorial celebrează Oradea, locuitorii și relația acestora cu orașul, transformându-i din martori în participanți activi. Râul redevine catalizator al activităților urbei, creator și purtător de memorie“ declară Andreea Sandu, fondatoarea Galeriei Galateca.
CSWeek este inițiată de Galeria GALATECA și Asociația Culturală Neo Art România și propune o platformă sustenabilă și un eveniment anual național care să reunească sub aceeași cupolă bune practici, exemple locale sau internaționale, inițiative creative și implicare în comunitate, și propune să conecteze publicul, comunitățile creative din București, Iași, Oradea și Timișoara, timp de o lună organizând o serie de expoziții, intervenții în spațiul public și evenimentele cultural-educative dedicate sustenabilității, adresându-se atât publicului larg cât și specialiștilor în sustenabilitate din varii domenii și celor din domeniul cultural. Curatori/Organizatori: Anca Boeriu și Andreea Sandu, echipa curatorială națională: Elena Aronoaie-Adorian, Vladlen Babcinețchi și Alin Mihon, întregul program îl regăsiți pe www.csweek.ro.
Galeria Galateca este una dintre cele mai longevive galerii multidisciplinare, de artă contemporană și new media, un spațiu de referință în București, o platformă de promovare a proiectelor multimedia. Din 2012 am întreprins programe și inițiat proiecte pentru promovarea artiștilor tineri și emergenți, creativitate sustenabilă, arta și știința.
Comments